Номер оголошення 296291 Опис
Ялівець Карпат, гірський, дикоросами, ручна зборка, ручна переборка, сушка до 40 градусів, вищий сорт, збір 2017, термін зберігання 2 роки. Вартість вказана за 1 кг, при замовленні товарів від 500 грн. Північна спеція ялівець (Juniperus) — рід вічнозелених хвойних чагарників і дерев сімейства Кипарисові. В якості спеції використовуються шишкоягоди ялівцю. Також ялівець називають арча (тюркське назва), бруждевельник, можевел, можжуха, можеелка, тетеревиные ягоди, верес, тетеревиный кущ. Використання в кулінарії спеції ялівець Спеція ялівець (в сухому і свіжому вигляді) – важлива пряність у багатьох європейських кухнях, особливо альпійських, де він росте в дикому вигляді. В якості пряності використовують шишкоягоди ялівцю, мають своєрідний, тонкий, хвойний аромат з гострим відтінком і терпкий смак. Володіють антисептичними властивостями, ялівцеві дрова неймовірно цінуються при копченні і смаженні на вугіллі або відкритому вогні м'яса, дичини, птиці, риби. Раніше ялівець вважали мисливської пряністю, з них готували дичину. Спеція ялівець чудово поєднується з м'ясними стравами. Завдяки своєму смаку і аромату, прянощі додає м'ясу свійських тварин і птахів запах лісу. Часто з ялівцю готують соуси для основних страв. Дуже смачна риба в ялівцевому соусі. Ялівець може бути використаний в супи і бульйони. Неймовірно популярний ялівець при заквасці овочів, наприклад, німецький рецепт Sauerkraut наказує квасити капусту з ялівцем, кмином, лавровим листом в дубових бочках. У Польщі до м'яса в ялівцевому маринаді прийнято подавати джем з червоної брусниці, буряк, квашену червонокачанну капусту. Також спеція ялівець додається у страви з картоплі, квасолі, паштети, фарші, маринади, соуси, випічку. Дуже смачний ялівцевий сироп, а також желе, варення, мармелади, киселі, компоти, чаї, пряники, пряники з ялівцю. На Русі з давніх часів з шишко ягід ялівцю готували квас, морс і хмільне вересовое сусло. Ялівцеве пиво і зараз варять у Швеції і Фінляндії, а в Америці і Англії виробляють ялівцеву горілку. Всі ми знаємо ялівцевий джин. Популярні лікери з ялівцю. Ялівець використовують у виробництві німецького "Steinhager", голландського "Jenever", міцних настоянок. З зрілих сухих плодів ялівцю готують ялівцевий цукор, а також сурогат кави. Ялівець відмінно поєднується з такими спеціями як лавровий лист, гвоздика, перець, кмин, майоран, розмарин, часник. При використанні свіжих ягід потрібно бути обережним – якщо розчавити кісточки (по 3 в кожній шишкоягоде), ялівець почне гірчити. Потрібно пам'ятати про те, що спеція ялівець дуже сильна, і не можна використовувати більше 5 ягід на 1 кг м'яса. З пряністю ялівець повинні бути обережні люди з хворою печінкою і вагітні. Додаткова інформація
Відгуки
Відгуки клієнтів по цьому оголошенню відсутні. Ми будемо Вам дуже вдячні якщо Ви залишите перший. Написати автору
Схожі оголошення
© 2001-2024 99 копійок :: Безкоштовні оголошення в Києві в усіх регіонах України (крім тимчасово окупованих територій). Всі права захищені. Використання сайту, у тому числі подача оголошень, означає згоду з користувальницькою угодою. Ця дошка оголошень вже 15 років працює на обладнанні замовленому на сайті Сервери України |