Спеція ялівець, Juniperus, Верес, дикоросами
Спеція ялівець, Juniperus, Верес, дикоросами
Спеція ялівець, Juniperus, Верес, дикоросами
Спеція ялівець, Juniperus, Верес, дикоросами
Спеція ялівець, Juniperus, Верес, дикоросами
Спеція ялівець, Juniperus, Верес, дикоросами
Спеція ялівець, Juniperus, Верес, дикоросами
Спеція ялівець, Juniperus, Верес, дикоросами
Спеція ялівець, Juniperus, Верес, дикоросами
Спеція ялівець, Juniperus, Верес, дикоросами
Спеція ялівець, Juniperus, Верес, дикоросами
Спеція ялівець, Juniperus, Верес, дикоросами

Номер оголошення 296291

Опис

Ялівець Карпат, гірський, дикоросами, ручна зборка, ручна переборка, сушка до 40 градусів, вищий сорт, збір 2017, термін зберігання 2 роки. Вартість вказана за 1 кг, при замовленні товарів від 500 грн. Північна спеція ялівець (Juniperus) — рід вічнозелених хвойних чагарників і дерев сімейства Кипарисові. В якості спеції використовуються шишкоягоди ялівцю.

Також ялівець називають арча (тюркське назва), бруждевельник, можевел, можжуха, можеелка, тетеревиные ягоди, верес, тетеревиный кущ.

Використання в кулінарії спеції ялівець

Спеція ялівець (в сухому і свіжому вигляді) – важлива пряність у багатьох європейських кухнях, особливо альпійських, де він росте в дикому вигляді. В якості пряності використовують шишкоягоди ялівцю, мають своєрідний, тонкий, хвойний аромат з гострим відтінком і терпкий смак.

Володіють антисептичними властивостями, ялівцеві дрова неймовірно цінуються при копченні і смаженні на вугіллі або відкритому вогні м'яса, дичини, птиці, риби.

Раніше ялівець вважали мисливської пряністю, з них готували дичину.

Спеція ялівець чудово поєднується з м'ясними стравами. Завдяки своєму смаку і аромату, прянощі додає м'ясу свійських тварин і птахів запах лісу. Часто з ялівцю готують соуси для основних страв. Дуже смачна риба в ялівцевому соусі.

Ялівець може бути використаний в супи і бульйони. Неймовірно популярний ялівець при заквасці овочів, наприклад, німецький рецепт Sauerkraut наказує квасити капусту з ялівцем, кмином, лавровим листом в дубових бочках.

У Польщі до м'яса в ялівцевому маринаді прийнято подавати джем з червоної брусниці, буряк, квашену червонокачанну капусту.

Також спеція ялівець додається у страви з картоплі, квасолі, паштети, фарші, маринади, соуси, випічку. Дуже смачний ялівцевий сироп, а також желе, варення, мармелади, киселі, компоти, чаї, пряники, пряники з ялівцю.

На Русі з давніх часів з шишко ягід ялівцю готували квас, морс і хмільне вересовое сусло.

Ялівцеве пиво і зараз варять у Швеції і Фінляндії, а в Америці і Англії виробляють ялівцеву горілку.

Всі ми знаємо ялівцевий джин. Популярні лікери з ялівцю. Ялівець використовують у виробництві німецького "Steinhager", голландського "Jenever", міцних настоянок.

З зрілих сухих плодів ялівцю готують ялівцевий цукор, а також сурогат кави.

Ялівець відмінно поєднується з такими спеціями як лавровий лист, гвоздика, перець, кмин, майоран, розмарин, часник.

При використанні свіжих ягід потрібно бути обережним – якщо розчавити кісточки (по 3 в кожній шишкоягоде), ялівець почне гірчити.

Потрібно пам'ятати про те, що спеція ялівець дуже сильна, і не можна використовувати більше 5 ягід на 1 кг м'яса. З пряністю ялівець повинні бути обережні люди з хворою печінкою і вагітні.

Додаткова інформація
По будь-яким питанням стосовно цього оголошення, дзвоніть за номером
Відгуки

Відгуки клієнтів по цьому оголошенню відсутні.

Ми будемо Вам дуже вдячні якщо Ви залишите перший.

Залишити відгук

Написати автору

Деякі автори вважають за краще контактувати через email.

Тут Ви можете написати їм. Написати автору
Схожі оголошення

© 2001-2024 99 копійок :: Безкоштовні оголошення в Києві в усіх регіонах України (крім тимчасово окупованих територій). Всі права захищені.

Використання сайту, у тому числі подача оголошень, означає згоду з користувальницькою угодою.

Ця дошка оголошень вже 15 років працює на обладнанні замовленому на сайті Сервери України

99 копійок :: Безкоштовні оголошення в Києві